Το στοίχημα της επόμενης μέρας

Kalamidas

Εκλογές τέλος. Ο κυρίαρχος λαός, αποφάσισε. Για να ακριβολογούμε, ο όποιος κυρίαρχος λαός, διότι με αποχή την πρώτη Κυριακή 35% και τη δεύτερη σχεδόν 50 ο λαός, σου αφήνει κενά να πιστεύεις πως δεν το νοιάζει και πολύ να είναι κυρίαρχος. Διότι αγαπητοί, η επανάσταση του πληκτρολογίου δεν είναι επανάσταση. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα το οποίο μπορούμε να το αναλύσουμε σε δεύτερο και τρίτο χρόνο.

Συνεχίστε την ανάγνωση του «Το στοίχημα της επόμενης μέρας»

Απλές απορίες… !

Όταν ακούς έναν άνθρωπο & πόσο δε, υποψήφιο δήμαρχο να λέει «κατεβαίνω» στην πολιτική μην περιμένεις να ακούσεις τίποτα καινούργιο.

Συνεχίστε την ανάγνωση του «Απλές απορίες… !»

Αλλαγή στις βασικές γραμμές του ΟΑΣΘ

Τι αλλάζει από 1ης Νοεμβρίου στις γραμμές Νο 2, 3, 4 & 8 του ΟΑΣΘ. Ποιες οι δύο νέες γραμμές και ποια τα δρομολόγιά τους.

Συνεχίστε την ανάγνωση του «Αλλαγή στις βασικές γραμμές του ΟΑΣΘ»

Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟ»

ΠΗΓΗ

Ο δήμος ενισχύθηκε, μεταξύ άλλων, με μεταχειρισμένο εκσκαφέα – εκφορτωτή και μεταχειρισμένο διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό.

Στη λίστα των έργων του δήμου Θερμαϊκού, που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα χρηματοδότησης, προστίθεται η προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού περίπου 200.000,00 ευρώ, που έλαβε έγκριση από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη υψηλότατο ποσό των 8.500.000 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

20160810_202345.jpg

Ποσό που επιτυχώς διεκδικήθηκε από το Πρόγραμμα για την υλοποίηση έργων μεγάλης ωφέλειας για την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα για:

1. Το αποχετευτικό Μεσημερίου, προϋπολογισμού 6.006.560,00 ευρώ.

2. Την αντικατάσταση και επέκταση δικτύου ύδρευσης Ν. Επιβατών και Αγ. Τριάδας, προϋπολογισμού 1.926.000,00 ευρώ.

3. Την επισκευή-συντήρηση 20 σχολικών μονάδων του Δήμου, προϋπολογισμού 528.000,00 ευρώ.

Το ενδιαφέρον του δήμου για την εν λόγω προμήθεια υπήρξε εξαρχής έντονο, αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενδυνάμωσης των τεχνικών της υποδομών και θέτοντάς την ως στόχο της, προσβλέποντας στην ουσιαστική ενίσχυση των δομών της με μηχανήματα έργου και ως εκ τούτου στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη δράση των Υπηρεσιών του δήμου. Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση αφορά σε :

Ένα μεταχειρισμένο εκσκαφέα – φορτωτή. Ένα μεταχειρισμένο διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό. Ένα μεταχειρισμένο διαξονικό φορτηγό, με καρότσα μικτού βάρους τουλάχιστον 3,5 κιλών.

 

 

Να πως σε κλέβουν, στο TAXI

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφέρω πως ο κάθε κλάδος έχει τους σωστούς επαγγελματίες και τους -κακούς-.

Δημοσιεύω την παρακάτω φωτογραφία για να δείξω πως οι -ταρίφες- (ναι φίλε επαγγελματία οδηγέ, όταν με κλέβεις είσαι ταρίφας) μας κλέβουν μέσα στα μάτια μας με εικονικά ταξίμετρα που τρέχουν από tablet – virtual.

25344637_10155930895244253_1253556842_o

Ο «ταρίφας» είχε καλυμμένο το κανονικό ταξίμετρο με ένα σκουφάκι και μέσα από μια εφαρμογή σε tablet (όχι αυτό που έχει για να βλέπει χάρτη, κίνηση σε δρόμους και κλήσεις από το κέντρο) έτρεχε προφανώς ένα πρόγραμμα το οποίο διαβάζει με gps το στίγμα υπολογίζει περίπου και τη ταχύτητα και χρεώνει, λογικά ότι μπορεί ή θέλει!

Το νου σας!

ΤΕΘ, όπως λέμε Μαύρη Τρύπα

 

:::Διαδώστε Ελεύθερα:::

Η προηγούμενη διοίκηση της ΤΕΘ aka Visit Thermaikos άφησε μια ΜΑΎΡΗ ΤΡΎΠΑ με: ✔ δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανοιχτές οφειλές, ✔ Ταμείο ΜΗΔΈΝ, ✔ και έχοντας ήδη εισπράξει όλα τα πάγια έσοδα μέχρι τον Απρίλιο. // Ένα & Μοναδικό εργαλείο έχει ο Δήμος Θερμαϊκού για την εξωστρέφεια του και την προβολή του…. και ο τελευταίος καπετάνιος φρόντισε να το βουλιάξει και να φύγει αδιαβροχος με ετήσιες αποδοχές αν γνωρίσω σωστά κοντά στα 20000€. #perastika #tourismossouleei #mazitafagame

Πάει η «γαλάζια» σημαία!

Μέσα στις 19 βραβευμένες Γαλάζιες σημαίες που αποσύρθηκαν από τον κατάλογο του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» βρίσκεται και αυτή της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ!

Οι σημαίες αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2017 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις, αν και η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει, όπως αναφέρεται, εξαιρετική.

Όπως ανακοινώθηκε, οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν σε παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Τα μέλη της εθνικής επιτροπής κρίσεων και η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Οι 19 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:

– Ακτή Αγιόκαμπος/Golden Beach, Δήμος Αγιάς, Λάρισα
– Ακτή Ελάνη/Elani Bay, Elani Bay Resort, Δήμος Κασσάνδρας, Χαλκιδική
– Ακτή Ποταμός Α, Δήμος Χερσονήσου, Ηράκλειο
– Ακτή Βουρλιά, Δήμος Σητείας, Λασίθι
– Ακτή Ν. Μεσάγγαλα 3, Δήμος Τεμπών, Λάρισα
– Ακτή Βλυχάδα, Δήμος Λοκρών, Φθιώτιδα
– Ακτή Ιεραπέτρα ΙΙ, Δήμος Ιεράπετρας, Λασίθι
– Ακτή Βούλισμα, Δήμος Αγ. Νικολάου, Λασίθι
– Ακτή Αγ. Τριάδα, Δήμος Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη
– Ακτή Μύρτος, Δήμος Κεφαλονιάς, Κεφαλληνία
– Ακτή Αργάσι/Χρυσή Ακτή, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Λαγανάς/Κεντρική, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Λαγανάς/Αη Σώστης 2/Λιμανάκι, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Λαγανάς/Zante, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Μπανάνα, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Αγία Μαρίνα, Δήμος Αίγινας, Αττική
– Ακτή Καμάρι 1, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες
– Ακτή Καμάρι 2, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες
– Ακτή Αγ. Γεώργιος, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες

Παρά το γεγονός ότι τα νερά στις ακτές χαρακτηρίζονται ποιοτικώς εξαιρετικά όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη προγράμματος για τις Γαλάζιες Σημαίες, Δαρεία Βουρδουμπά, «…παρά ταύτα, οι αξιολογητές κατά την διάρκεια απροειδοποίητων επισκέψεών τους διαπίστωσαν θέματα , σε όλες τις ακτές που αποσύρθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες, που άπτονται των προϋποθέσεων και αφορούν μεταξύ άλλων, στην καθαριότητα, την ασφάλεια των λουομένων, δράσεις περιβαλλοντικές και δυνατότητες πληροφόρησης επισκεπτών και λουομένων».

Όπως ανέφερε η κα Βουρδουμπά «οι ακτές δεν έχουν δικαίωμα υποβολής απόκτησης για Γαλάζια Σημαία το έτος 2018 εκτός φυσικά από περιπτώσεις όπως για παράδειγμα θέσης ναυαγοσώστη, που ενώ είχαν γίνει οι διαδικασίες, υπήρξαν κολλήματα που ως αποτέλεσμα είχαν την έλλειψη των συγκεκριμένων αναγκαίων ατόμων που αφορά φυσικά και την ασφάλεια λουομένων. Τέτοιες περιπτώσεις θα εξετασθούν από την επιτροπή. Στις περιπτώσεις όμως που δεν τηρήθηκαν αυστηρά οι προϋποθέσεις και οι όροι δυστυχώς για την επόμενη χρονιά χάνεται το δικαίωμα υποβολής αίτησης».

Που είναι οι αποφάσεις Οεο;

Δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ απόφαση αναρτημένη στο site του Δήμου Θερμαϊκού από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας! 

Τα τοπικά συμβούλια είναι υπεύθυνα για την ανάρτηση των αποφάσεων που λαμβάνονται βάση της εγκυκλίου για τη  «Λειτουργία Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων«.

Θέλοντας λοιπόν να αναζητήσω την απόφαση που είχαμε πάρει ως τοπικό συμβούλιο σχετικά με το τι θα «γίνει» με το τότε οικόπεδο του πρώην αγροτικού συνεταιρισμού Περαίας… ανακάλυψα πως δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ απόφαση αναρτημένη….!!!

Πόσα να θες να κρύψεις… και γιατί;! Να σημειώσω ωστόσο πως μέχρι και την παραίτηση μου 14/02 υπήρχαν αναρτημένες και οι τελευταίες αποφάσεις που πάρθηκαν στο συμβούλιο του Ιανουαρίου! Επίσης δεν υπάρχουν αναρτημένες αποφάσεις ούτε για τα τοπικά συμβούλια Μεσημερίου, Κερασιάς, Αγγελοχωρίου!

Δεν ανεβάζετε καμιά απόφαση …. κρίμα είναι να είστε «μη σύννομοι» 😉

 

 

Ιστοριες Σαλονικιώτικης τρέλας. VOL.32547

17554303_10211053375424080_3430903410842300470_n

Postάρει ο Νίκος Καλαμάκης

Το αυτοκίνητο αυτό μεταφέρθηκε από γερανό της Τροχαίας την Παρασκευή το βράδυ από σημείο που θα απαγορευόταν το παρκάρισμα λόγω παρέλασης, προφανώς επειδή ο οδηγός Συνεχίστε την ανάγνωση του «Ιστοριες Σαλονικιώτικης τρέλας. VOL.32547»