Πάει η «γαλάζια» σημαία!

Μέσα στις 19 βραβευμένες Γαλάζιες σημαίες που αποσύρθηκαν από τον κατάλογο του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» βρίσκεται και αυτή της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ!

Οι σημαίες αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2017 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις, αν και η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει, όπως αναφέρεται, εξαιρετική.

Όπως ανακοινώθηκε, οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν σε παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Τα μέλη της εθνικής επιτροπής κρίσεων και η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Οι 19 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:

– Ακτή Αγιόκαμπος/Golden Beach, Δήμος Αγιάς, Λάρισα
– Ακτή Ελάνη/Elani Bay, Elani Bay Resort, Δήμος Κασσάνδρας, Χαλκιδική
– Ακτή Ποταμός Α, Δήμος Χερσονήσου, Ηράκλειο
– Ακτή Βουρλιά, Δήμος Σητείας, Λασίθι
– Ακτή Ν. Μεσάγγαλα 3, Δήμος Τεμπών, Λάρισα
– Ακτή Βλυχάδα, Δήμος Λοκρών, Φθιώτιδα
– Ακτή Ιεραπέτρα ΙΙ, Δήμος Ιεράπετρας, Λασίθι
– Ακτή Βούλισμα, Δήμος Αγ. Νικολάου, Λασίθι
– Ακτή Αγ. Τριάδα, Δήμος Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη
– Ακτή Μύρτος, Δήμος Κεφαλονιάς, Κεφαλληνία
– Ακτή Αργάσι/Χρυσή Ακτή, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Λαγανάς/Κεντρική, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Λαγανάς/Αη Σώστης 2/Λιμανάκι, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Λαγανάς/Zante, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Μπανάνα, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος
– Ακτή Αγία Μαρίνα, Δήμος Αίγινας, Αττική
– Ακτή Καμάρι 1, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες
– Ακτή Καμάρι 2, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες
– Ακτή Αγ. Γεώργιος, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες

Παρά το γεγονός ότι τα νερά στις ακτές χαρακτηρίζονται ποιοτικώς εξαιρετικά όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη προγράμματος για τις Γαλάζιες Σημαίες, Δαρεία Βουρδουμπά, «…παρά ταύτα, οι αξιολογητές κατά την διάρκεια απροειδοποίητων επισκέψεών τους διαπίστωσαν θέματα , σε όλες τις ακτές που αποσύρθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες, που άπτονται των προϋποθέσεων και αφορούν μεταξύ άλλων, στην καθαριότητα, την ασφάλεια των λουομένων, δράσεις περιβαλλοντικές και δυνατότητες πληροφόρησης επισκεπτών και λουομένων».

Όπως ανέφερε η κα Βουρδουμπά «οι ακτές δεν έχουν δικαίωμα υποβολής απόκτησης για Γαλάζια Σημαία το έτος 2018 εκτός φυσικά από περιπτώσεις όπως για παράδειγμα θέσης ναυαγοσώστη, που ενώ είχαν γίνει οι διαδικασίες, υπήρξαν κολλήματα που ως αποτέλεσμα είχαν την έλλειψη των συγκεκριμένων αναγκαίων ατόμων που αφορά φυσικά και την ασφάλεια λουομένων. Τέτοιες περιπτώσεις θα εξετασθούν από την επιτροπή. Στις περιπτώσεις όμως που δεν τηρήθηκαν αυστηρά οι προϋποθέσεις και οι όροι δυστυχώς για την επόμενη χρονιά χάνεται το δικαίωμα υποβολής αίτησης».

Που είναι οι αποφάσεις Οεο;

Δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ απόφαση αναρτημένη στο site του Δήμου Θερμαϊκού από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας! 

Τα τοπικά συμβούλια είναι υπεύθυνα για την ανάρτηση των αποφάσεων που λαμβάνονται βάση της εγκυκλίου για τη  «Λειτουργία Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων«.

Θέλοντας λοιπόν να αναζητήσω την απόφαση που είχαμε πάρει ως τοπικό συμβούλιο σχετικά με το τι θα «γίνει» με το τότε οικόπεδο του πρώην αγροτικού συνεταιρισμού Περαίας… ανακάλυψα πως δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ απόφαση αναρτημένη….!!!

Πόσα να θες να κρύψεις… και γιατί;! Να σημειώσω ωστόσο πως μέχρι και την παραίτηση μου 14/02 υπήρχαν αναρτημένες και οι τελευταίες αποφάσεις που πάρθηκαν στο συμβούλιο του Ιανουαρίου! Επίσης δεν υπάρχουν αναρτημένες αποφάσεις ούτε για τα τοπικά συμβούλια Μεσημερίου, Κερασιάς, Αγγελοχωρίου!

Δεν ανεβάζετε καμιά απόφαση …. κρίμα είναι να είστε «μη σύννομοι» 😉

 

 

Ιστοριες Σαλονικιώτικης τρέλας. VOL.32547

17554303_10211053375424080_3430903410842300470_n

Postάρει ο Νίκος Καλαμάκης

Το αυτοκίνητο αυτό μεταφέρθηκε από γερανό της Τροχαίας την Παρασκευή το βράδυ από σημείο που θα απαγορευόταν το παρκάρισμα λόγω παρέλασης, προφανώς επειδή ο οδηγός Continue reading «Ιστοριες Σαλονικιώτικης τρέλας. VOL.32547»

Είναι ντροπή…

Είναι ντροπή η εικόνα των σκουπιδιών….! Μεγαλύτερη ντροπή όμως είναι να μην παίρνεις πάνω σου την πολιτική ευθύνη που «οφείλεις» να πάρεις, όταν δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας ούτε τα αυτονόητα! Η φωτογραφία είναι του Γιώργου Λαζαρίδη και είναι η πλέον καθημερινή εικόνα που αντικρίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού. Κρίμα… όχι για τους διοικούντες, αλλά για εμάς που συμβιβαζόμαστε _  ΚΚ

 

17434835_10212784246148086_3364636260640847523_o

Συγνώμη για όσα δεν κατάφερα!

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

-κλικ- στην εικόνα για να δείτε το βίντεο (youtube)

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι περισσότεροι από εμάς ως υποψήφιοι ζητάμε το «σταυρό» σας. Όταν έρχεται η ώρα όμως σαν διοίκηση ενός τόπου να τον κουβαλήσεις και δεν τα  μπορείς να ανταπεξέλθεις είναι πάρα πολύ τίμιο να παραιτηθείς.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να παραιτηθώ αφού ως μονάδα δεν μπορούσα να προσφέρω τίποτα σε σχέση το συνόλο/ομάδα που κλήθηκα να συμπράξω. // Συγνώμη για ότι δεν κατάφερα. Με εκτίμηση Κωνσταντίνος Κ.

Παραίτηση_

Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά στόχος μου ήταν να είμαι σε θέση τόσο εγώ ως μονάδα αλλά και ως μέλος μια ευρύτερης ομάδας να είμαι / να είμαστε σε θέση να κάνουμε την Περαία μας ακόμα καλύτερη. Ακόμα ομορφότερη. Δυστυχώς 3 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου νιώθω πως δεν έχω καταφέρει τίποτα. Βλέπω που είμαστε. Απέτυχα.

Βλέπετε στα 33 σου πρέπει να επιλέξεις αν θα συμβιβαστείς με ένα «γενικό» μη παραγωγικό σύνολο ή θα δημιουργήσεις μόνο σου. Δεν ασχολήθηκα με τον τόπο μου ούτε για «θεσούλα», ούτε για «χαρτζιλικάκι», ούτε για εξυπηρετησούλες. Άλλωστε ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα υποκοριστικά! Το μυστικό για μία επιτυχημένη διοίκηση είναι να μπορεί να χρησιμοποιήσει το κάθε στέλεχος της, σε θέσεις «κλειδιά» και όχι σε θέσεις που συμφωνήθηκαν προεκλογικά. Επιλέγω να μπορώ, να περπατάω στη γειτονιά μου, ανάμεσα στους ανθρώπους που με μεγάλωσαν, χαμογελαστός.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας κα Νίτσα Κάλφα. Να είστε σίγουροι πως αν δεν ήταν η Νίτσα Πρόεδρος της Περαίας μας τα πράγματα θα ήταν «εξαιρετικά» χειρότερα. Ευχαριστώ ολόψυχα και τη συνάδελφο Κική Ελευθεριάδου γιατί πραγματικά μέσα από τη συνεργασία μας κατάλαβα πως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται ανιδιοτελώς για το τόπο μας.  Τέλος θα ήταν παράλειψη μου να μην επαινέσω τον μοναδικό άνθρωπο/μηχανή ο οποίος δουλεύει ακατάπαυστα και οι άνθρωποι που τον επέλεξαν πρέπει να είναι περήφανοι και δεν είναι άλλος από τον Μάκη Μπύρο.

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω την παραίτηση μου από την θέση του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού.

Κωνσταντίνος Καλαμίδας

 

 

 

 

Συναυλία 20 Χρόνια Φιλαρμονικής Δήμου Θερμαϊκού

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί με μια μεγαλειώδη συναυλία τα 20 ΧΡΟΝΙΑ της Φιλαρμονικής του Δήμου Θερμαϊκού!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου (19:00) στο αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 (ΠΕΡΑΙΑ) ο Μαέστρος Άγγελος Καραπινίδης διευθύνει την Φιλαρμονική του Δήμου Θερμαϊκού σε μία συναυλία γεμάτη μουσικές! Διασκευές τραγουδιών, τραγούδια κινηματογράφου & παράδοσης. Σας περιμένουμε!

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 19:00 | ΠΕΡΑΙΑ Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 FACEBOOK

filarmonikh-web

Καταγραφή ζημιών από θεομηνία

Καταγραφή ζημιών από θεομηνία και υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων από πληγέντες Ο Δήμος Θερμαϊκού επλήγη τα τελευταία εικοσιτετράωρα από ακραία καιρικά φαινόμενα, με συνέπεια να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, όπως και σε νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους.

Η περιοχή του Δήμου, μετά από αίτημα του Δημάρχου, τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Με όλες του τις δυνάμεις ο Δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία , αλλά και με εθελοντές δημότες αγωνίζονται για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αποκατάσταση των ζημιών. Συγχρόνως άρχισε να γίνεται πλήρης καταγραφή των ζημιών, για την οποία ο Δήμος Θερμαϊκού κάλεσε τους κατοίκους που υπέστησαν υλικές ζημίες να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Δήμου και να υποβάλουν αίτηση – δήλωση, στην οποία θα περιγράφονται οι καταστροφές που υπέστησαν (σε κτίρια, σε νοικοκυριά, σε εξοπλισμό επιχειρήσεων). Επιπλέον, οι αγρότες του δήμου μας που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους πρέπει να προσέλθουν εντός 15 ημερών στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ προκειμένου να υποβάλουν αναγγελία ζημιών.

Σημεία υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων είναι: 1) για την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, στο γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας (Δευκαλίωνος 23, Περαία), 2) για την Αγία Τριάδα, στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας, 3) για την Επανομή, στο Δημοτικό Κατάστημα Επανομής και 4) για τη Ν. Μηχανιώνα – Κερασιά – Αγγελοχώρι, στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Μηχανιώνας.

Οι αγρότες θα προσέρχονται στα γραφεία των ανταποκριτών ΟΓΑ. Τηλ. επικοινωνίας και πληροφοριών: Περαία, κα.Καρακώστα Β. – 23920 22341 Αγία Τριάδα, κα.Κατσαρίδου Χ. – 23920 52400 Επανομή, κα.Συροπούλου Ε. – 23923 30104 Ν.Μηχανιώνα, κα.Ορμυλιώτου Δ. – 23923 30344.

Παρουσίαση Thermaikos Triathlon ’16

Με τη φράση «τα ατομικά όνειρα, ομαδικά πραγματοποιούνται» με την οποία ξεκίνησε την σύντομη ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου να έχει μείνει στο μυαλό μας, γιατί εκφράζει ακριβώς ότι έγινε τους τελευταίους μήνες στον Δήμο Θερμαϊκού, με την ιδέα του ενός να γίνεται όραμα του Δήμου Θερμαϊκού και συνολική προσπάθεια όχι μόνο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά να βρίσκει απήχηση συνολικά στην Αθλητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης,  μπαίνουμε αισιόδοξα στην τελική ευθεία για το πρώτο Thermaikos Triathlon!

Ο Δήμος Θερμαϊκού, το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Μ.Ε. Θεσσαλονίκης παρουσίασαν σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου το Thermaikos Triathlon 2016.

Περισσότεροι από 200 αθλητές αναμένεται να λάβουν μέρος την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Thermaikos Triathlon 2016. Ο διοργανωτής Δήμος Θερμαϊκού και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ σε συνεργασία με την ΠΚΜ ευελπιστούν να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του Δήμου Θερμαϊκού. Οι διοργανωτές, οι πρεσβευτές, οι χορηγοί και οι συνεργάτες συμμετείχαν στην παρουσίαση του αγώνα, εξήγησαν τον χαρακτήρα του και έστειλαν κάλεσμα στον κόσμο του αθλητισμού.

Την παρουσίαση άνοιξε η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Θερμαϊκού ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Κατερίνα Χατζηχριστοφή φανερά ενθουσιασμένη και αισιόδοξη για τις εξελίξεις της διοργάνωσης δήλωσε «Το όνειρο να διοργανώσει ο Δήμος Θερμαϊκού ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και η συνεχόμενη ανάπτυξη του τριάθλου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι τα κίνητρα που μας οδήγησαν να μιλάμε τώρα για τον πρώτο αγώνα τριάθλου στον Δήμο Θερμαϊκού, στην Θεσσαλονίκη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η ιδέα μου, η ιδέα μας παίρνει σάρκα και οστά».

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης τόνισε: «Νιώθω περήφανος που η ιδέα των συνεργατών μου να διοργανώσουμε αγώνα Τριάθλου μετά από 25 και πλέον χρόνια στον Νομό Θεσσαλονίκης βρίσκει θερμή ανταπόκριση στην αθλητική κοινότητα. Εξίσου θερμή ανταπόκριση και βοήθεια έχουμε από την ΠΚΜ  και την Μ.Ε. Θεσσαλονίκης προσωπικά από την Βούλα Πατουλίδου, από τον πρεσβευτή μας Χρήστο Γαρέφη, από τον Τεχνικό μας Διευθυντή Βασίλη Κρομμύδα και τους βοηθούς του Νικόλα Ρεπανά, Σταμάτη Γιαννόπουλο και Δημήτρη Κασίμη, από τον Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών και από τους χορηγούς μας μεγάλους και μικρούς. Ευχαριστούμε όλους σας που αγκαλιάσατε ήδη την διοργάνωση μας, τους αθλητές, τους πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού και της Θεσσαλονίκης, όλους εσάς».

14183693_10209675567663193_4841625972339064785_n
Φωτογραφία: Άγγελος Ζυμάρας – Az Sports Images

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου εξήρε την διοργάνωση : «Για μένα η απόλυτη χαρά είναι η συμμετοχή του κόσμου στις αθλητικές διοργανώσεις. Ο Δήμαρχος μίλησε για έναν μπαξέ και αυτή την στιγμή καλλιεργείται ένας «μπαξές» στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού με ένα πανέμορφο λουλούδι έτοιμο να ανθίσει που ονομάζεται τρίαθλο σε μια ξεχωριστή περιοχή στον δήμο Θερμαϊκού που αξιοποιεί όλες τις ομορφιές του. Ακόμη και 50 αθλητές να λάβουν μέρος είναι η αρχή. Και είναι εξαιρετικά αισιόδοξο πως όλοι μαζί βρεθήκαμε να προσπαθούμε για τη συνδιοργάνωση. Η ομαδικότητα είναι ο παράγοντας για την επιτυχία του 1ου Θερμαϊκός Τρίαθλο. Η Μητροπολιτική Ενότητα δεν θα μπορούσε να μην συνεισφέρει και να μην είναι
παρούσα. Το δρομικό κίνημα έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις παγκοσμίως αλλά δεν είναι μόνο αυτό, θέλουμε και άλλες διοργανώσεις για την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού για την ανάπτυξη της περιοχής και την τουριστική αξιοποίηση της. Δεν είναι μόνο αυτό, τέτοιες διοργανώσεις δίνουν και την ευκαιρία για κοινωνικές δράσεις. Με πρωτοβουλία του ΣΕΕΔΑ στη διάρκεια του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο του αγώνα εξειδικευμένο συνεργείο λήψης στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) από το Γ.Ν. Παπανικολάου και την εγγραφή μας στο Παγκόσμιο δίκτυο Εθελοντών Υποψηφίων Δοτών Αιμοποιητικών Κυττάρων. Καλούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους αθλητές και το κοινό να αφιερώσουν λίγα δευτερόλεπτα από τον χρόνο τους και να δώσουν ανώδυνα λίγο από το σάλιο τους και να δώσουν έτσι μαζί και την ελπίδα ίασης στα τόσα παιδάκια που νοσούν από καρκίνο».

Ο πρεσβευτής του αγώνα Χρήστος Γαρέφης τόνισε πόσο συγκινημένος νιώθει «Η Θεσσαλονίκη αποκτά το δικό της Τρίαθλο μετά από 26 χρόνια. Είμαι και χαρούμενος και συγκινημένος που θα αγωνιστώ ξανά στις ίδιες διαδρομές, εδώ που ξεκινήσαμε το τρίαθλο με τον φίλο μου Βασίλη Κρομμύδα. Δεν θα μπορούσα να μην αγωνιστώ! Και φυσικά προτρέπω τους αθλητές της πόλη μας να συμμετέχουν. Όχι μόνον οι τριαθλητές αλλά και οι κολυμβητές, οι ποδηλάτες, οι δρομείς και όσοι αγαπάμε τον αθλητισμό! Η πολυμορφία του τριάθλου προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες σε κάθε αθλητή, μικροί και μεγάλοι με την κατάλληλη προπόνηση μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του».

14192640_10209675580863523_7624724019244935174_n
Φωτογραφία: Άγγελος Ζυμάρας – Az Sports Images

O τεχνικός διευθυντής του αγώνα Βασίλης Κρομμύδας, σε ζωντανή σύνδεση μέσω skype καθώς
βρισκόταν στην Αθήνα, υπογράμμισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα αναβιώσουμε τα χρόνια των προπονήσεων μας στις ίδιες διαδρομές διοργανώνοντας έναν μεγάλο αγώνα Τριάθλου. Η άνοδος του τριάθλου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οι πολλαπλές διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών μας σε Πανελλήνιο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο δίνουν ώθηση στο άθλημα μας. Χαίρομαι που ανήκω στην οργανωτική ομάδα του Thermaikos Triathlon και ευελπιστώ να γίνει θεσμός».

Η Γενική Γραμματέας του ΣΕΕΔΑ Ραμπέα Ιατρίδου σημείωσε: «Ο ΣΕΕΔΑ στήριξε την διοργάνωση του 1ου Τριάθλου Θερμαϊκού από το ξεκίνημα της προσπάθειας πριν αρκετούς μήνες. Θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Θερμαϊκού που τόλμησε να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Πιστεύουμε πως κάθε αθλητική διοργάνωση, κάθε αθλητική δράση πρέπει να βρίσκει την αθλητική κοινότητα αρωγό, πόσο μάλιστα μια διοργάνωση όπως αυτή που έλειπε από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογός μας θα συμμετέχει με πέντε ομάδες στο τρίαθλο, δύο ανδρών, δύο γυναικών και μια μικτή ομάδα με μέλη του Συλλόγου μας, όλοι τους Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και Πρωταθλητές Ευρώπης σε διάφορα αθλήματα! θα συμμετέχουμε όχι ανταγωνιστικά, ούτε για να διακριθούμε, αλλά για να στείλουμε το μήνυμα πως μπορεί ο πρωταθλητισμός να έχει ημερομηνία λήξης αλλά ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής».

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Θερμαϊκού ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Κατερίνα Χατζηχριστοφή κλείνοντας την παρουσίαση δεσμεύτηκε για μια επιτυχημένη διοργάνωση. Ευχαρίστησε με την σειρά της συνδιοργανωτές και συνεργάτες. Αναφέρθηκε ξεχωριστά και ευχαρίστησε για την στήριξη τους Μεγάλους Χορηγούς του Thermaikos Triathlon 2016 της Power Bar, της Nissan, του All Day Café Bar Theros, της Βιοτεχνίας JNC, του Santa Beach Hotel αλλά και τους Επίσημους Χορηγούς και Υποστηρικτές και τέλος την Διοίκηση του Καυτανζογλείου Σταδίου για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία στην παρουσίαση του Thermaikos Triathlon 2016.

πηγή

Αδειοδότηση για προσωρινή εναπόθεση ογκωδών!

Η αδειοδότηση  του χώρου των ογκωδών λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα του Δήμου.

 Μετά από ενέργειες της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου,  ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που ταλάνιζαν το τελευταίο διάστημα το Δήμο, βαίνει προς το τέλος του. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, μετά την υποβολή πλήρους φακέλου, αδειοδοτήθηκε από την  ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ της Π.Κ.Μ. χώρος για την προσωρινή εναπόθεση ογκωδών   και πλέον μπορούν να εναποτίθενται τα ογκώδη σε συγκεκριμένο σημείο της  περιοχής μας, ώστε να εξαλειφθεί η αντιαισθητική εικόνα της αλόγιστης εναπόθεσης των ογκωδών, οπουδήποτε και από οιονδήποτε  και να υπάρξει ευταξία και ‘’πράσινο’’ σημείο του Δήμου. Με την ευκαιρία γίνεται έκκληση στους δημότες μας, να φροντίσουν και οι ίδιοι για την αισθητική και την καλή εικόνα του Δήμου και να μην εναποθέτουν τα ογκώδη αντικείμενά τους στους δρόμους κατά το ‘’δοκούν’’, αλλά ενημερώνοντας την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την αποκομιδή τους (τηλ. 2392330321).