Το στοίχημα της επόμενης μέρας

Kalamidas

Εκλογές τέλος. Ο κυρίαρχος λαός, αποφάσισε. Για να ακριβολογούμε, ο όποιος κυρίαρχος λαός, διότι με αποχή την πρώτη Κυριακή 35% και τη δεύτερη σχεδόν 50 ο λαός, σου αφήνει κενά να πιστεύεις πως δεν το νοιάζει και πολύ να είναι κυρίαρχος. Διότι αγαπητοί, η επανάσταση του πληκτρολογίου δεν είναι επανάσταση. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα το οποίο μπορούμε να το αναλύσουμε σε δεύτερο και τρίτο χρόνο.

Αυτή η εκλογική διαδικασία στο δήμο Θερμαϊκού να μου το θυμάστε θα μπορεί σε λίγα χρόνια να αποτελεί case study σίγουρα για το τμήμα των πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ και αυτό γιατί οι δημότες αποφάσισαν το εξής για την επόμενη μέρα.

Επιβράβευσε τα στελέχη της διοίκησης Μαυρομάτη σχεδόν με καθολικό τρόπο (αν αναλύσετε τον μέσο όρο σταυροδοσίας μεταξύ των δύο συνδυασμών θα καταλάβετε τι εννοώ, συμπεριλαμβάνοντας και το ποσοστό που πήρε ο επικεφαλής του τρίτου συνδυασμού), η οποία διοίκηση θα αφήσει πίσω της κυριολεκτικά σπουδαία έργα παρακαταθήκη αλλά ταυτόχρονα δεν ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο νυν δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη !;

Που κρύβεται εδώ η παγίδα. Ο νέος δήμαρχος εκτός από 2 εξαιρέσεις στους εκλεγέντες δημοτικούς του συμβούλους έχει μαζί του ανθρώπους που ακριβώς πριν μια 4ετία επέλεξε να τους στείλει σπίτι τους, με τον ίδιο εκκωφαντικό τρόπο που έφερε στη θέση του δημάρχου τον Γιώργο Τσαμασλή. 

Το στοίχημα λοιπόν της επόμενης μέρας είναι τελικά αν ο δήμος Θερμαϊκού είναι ένας τόπος ο οποίος θα γίνει το τέλειο παράδειγμα προς μίμηση έτσι όπως ήθελε ο νομοθέτης της απλής αναλογικής. Ένας τόπος δηλαδή που ο επικεφαλής Δήμαρχος θα εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στελέχη – δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτου παράταξης προς όφελος των δημοτών.

Αγαπητοί φίλοι, ζούμε σε έναν τόπο πραγματικά ευλογημένο. Κάποιοι λένε πως είμαστε ένα Μονακό ξεχνώντας πως για να γίνουμε οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε ως πολίτες του Μονακό και όχι του Ζαρνταμπ! 

 

 

 

 

 

Τυχαίο παράδειγμα η πόλη Zaradab του Azerbaijan.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.