Αμάσητο!

Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το Ίντερνετ  είχα διαβάσει παλιότερα (συγνώμη που δεν αναφέρω το όνομα αυτού που το διατύπωσε, αλλά δεν μπήκα στη διαδικασία να το googlάρω!)

Τετάρτη βράδυ έτοιμος για ύπνο και μπαίνω στα πεταχτά facebook για την καθιερωμένη βόλτα πριν τον ύπνο. Το είδα μπροστά μου, «irunmarathon» (…ξέρεις τώρα hashatag…). Status, duckface, πιτόγυρα, selfies και όλοι θα έτρεχαν στον Μαραθώνιο (νοερά) για να δωρίσει η Εθνική Τράπεζα για κάθε status ή φωτογραφία 0.50€ στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιώς. Σκέφτομαι, μπράβο την Εθνική τη στιγμή που παρακαλάει διεθνή funds για κεφάλαια για να μην γίνει κρατική, έχει το σθένος να δώσει τόσα λεφτά.

Μπαίνω στο ειδικό site που έχει για το συγκεκριμένο σκοπό η τράπεζα και αφού το βλέπω όλο, διαβάζω τους όρους. Εκεί η τράπεζα προεξοφλούσε ήδη το ποσό που θα διέθετε 5000€ αυτό ήταν το όριο. Ανεξαρτήτως του περιεχομένου που θα δημιουργούνταν στα social media η τράπεζα είχε ξεκάθαρο όρο πως το ποσό αυτό δεν θα ξεπερνούσε τα 5000€! Φυσικά για να προλάβω τους καλοθελητές η τράπεζα ήδη ανέβασε το ποσό στα 20000€ μετά από τη κατακραυγή αρκετών (στα social media).

H ενόχλησή μου,  δεν έχει να κάνει με την αντικειμενικά απόλυτα πετυχημένη καμπάνια  της τράπεζας (έγινε viral σε λιγότερο από 24 ώρες). Τρελαίνομαι που το φάγαμε «αμάσητο». Χωρίς καμία κρίση. Χωρίς κανένα φιλτράρισμα δεκάδες χιλιάδες χρηστών στα social media το έφαγαν αμάσητο!

Και σήμερα το πρωί ο Mark* δήλωσε πως το fb διαθέτει πάνω από 1,55 δις  χρήστες το μήνα μετατρέποντάς το, στο ισχυρότερο όπλο μαζικής (διαχείρισης) καταστροφής.

Περαστικά μας.

• Mark Zuckerberg Founder & CEO Facebook

O Kωνσταντίνος Καλαμίδας είναι Γενικός Διευθυντής της SHARE* advertising, Σύμβουλος Επικοινωνίας και Διαφήμισης, με μεταπτυχιακό στο digital marketing


2 σκέψεις σχετικά με το “Αμάσητο!

  1. Καλησπέρα, αυτό το ποσό, ακόμα και των 5000€, θα μπορούσαμε να το διαθέσουμε εγώ, εσύ ή ο καθένας μας έτσι απλά? Ας βλέπουμε λίγο και την θετική πλευρά των πραγμάτων και να μην είμαστε έτοιμοι να κράζουμε το κάθε τι. Σίγουρα η τράπεζα το έκανε για λόγους μάρκετινγκ και όχι από την καλή της την καρδιά και ήξερε ότι θα γίνει χαμός και έβαλε ένα πλαφόν. Θα ήταν καλύτερο αν το ποσό γινόταν 500000€ και δεν μπορούσε να τα δώσει?

    Μου αρέσει!

  2. Εκ φύσης μου δεν βλέπω το ποτήρι μισό άδειο για να παρηγορούμε! Και ναι εγώ και εσύ και άλλοι 1000 μπορούμε μόνοι μας να δώσουμε 5000€ που είναι το αρχικό ποσό και αν γίνουμε και 2000 να δώσουμε από 10€ πάλι θα δώσουμε τα 20,000€ που είναι το νέο πλαφόν. Αυτό που έπρεπε να κάνουν λοιπόν και η τράπεζα και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις που με αφορμή τον μαραθώνιο προάγουν την κοινωνική τους ευθύνη είναι να το σχεδίαζαν καλύτερα!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.